ΗΠΕΙΡΟΣ

Δυναμική Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2007, στο συνεδριακό κέντρο του Ξενοδοχείου DU LAC , με πρωτοβουλία της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ηπείρου.
Την έναρξη της Ημερίδας χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Αριστείδης Μπελλές και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας μίλησαν ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης με θέμα Περιβάλλον και Υποδομές καθώς και οι κ.κ. Πέτρος Σεπετάς Πρόεδρος της ΒΙΚΟΣ Α.Ε με θέμα εμπειρίες από την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πρότασης, ο κ. Θεόδωρος Δημητρουλάκος Διευθύνων Σύμβουλος της Μ-ΓΩΝΙΟΝ ΑΤΕ με θέμα πολιτιστικός και εκπαιδευτικός τουρισμός σε περιοχές με ιστορικό βάθος, ο κ. Λευτέρης Γείτονας από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ με θέμα τις κοινωνικές υποδομές, ο κ. Στέλιος Σταυρίδης Διευθύνων Σύμβουλος της PISCINES IDEALES S.A. με θέμα την εταιρική κοινωνική ευθύνη – Franchising και o κ. Γ. Μάναλης Γενικός Διευθυντής του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με θέμα την εναλλακτική αγορά ως εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

 

ΚΡΗΤΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, Ημερίδα με θέμα “Κρήτη : Δυναμική Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας”, που διοργάνωσαν από κοινού η Λέσχη Επιχειρηματικότητας και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006, στο Ξενοδοχείο CANDIA MARIS.

Στην Ημερίδα η οποία ετέλεσε υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα, συζητήθηκε το μεγάλο θέμα του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, μίλησαν ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χρ. Φώλιας, ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νικ. Στεφάνου, ο Διευθ. Σύμβουλος των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ANE κ. Αν. Μανιαδάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κ. Νικ. Μυρτάκης, ο Διευθ. Σύμβουλος της PROTON BANK κ. Θεοδ. Μυλωνάς, ο Αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ABEE κ. Κων. Δομαζάκης, ο Αντιπρόεδρος της BRIGHT AE κ. Νικ. Βασιλείου και ο Πρόεδρος της MEGAPLAST A.E. κ. Χάρης Καββαδίας. Συντονιστής της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Λαμπρινόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του σωματείου κ. Δημ. Γ. Μαύρος, ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικ. Δολαψάκης.

 

Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2004-2005

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2004-2005» που διοργάνωσαν από κοινού η Λέσχη Επιχειρηματικότητας και το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2005, στο Μέγαρο Θ.Β. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της Ετήσιας ΄Εκθεσης του ΙΟΒΕ, για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα,που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας « Global Entrepreneurship Monitor » ( GEM ). Η ερευνητική ομάδα του ΙΟΒΕ, η οποία εκπόνησε την έρευνα, αποτελείται απο τους Σταύρο Ιωαννίδη, Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Τακη Πολίτη, Επιστημονικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ και ΄Αγγελο Τσακανίκα, ερευνητή ΙΟΒΕ.

Για τη σημασία της επιχειρηματικότητας στην οικονομία και την ανάπτυξη, μίλησαν ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Δημήτρης Μαύρος, ο Πρόεδρος της CHIPITA INTERNATIONAL A . E . κ. Σπύρος Θεορόπουλος, ο Δ. Σύμβουλο; Της Τράπεζας Αττικής κ. Τρύφων Κολλίντζας, ο κ. Ι. Πεχλιβανίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

 

ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ MRB HELLAS

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, θεωρώντας ότι, ενώ σήμερα η συμβολή της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο ελάχιστα είναι ευρύτερα γνωστά για τις διαδικασίες, τα στάδια, τη γένεση, τη λειτουργία και την ανάπτυξη μιάς νέας επιχείρησης, διοργάνωσε μεγάλη πανελλαδική έρευνα σε συνεργασία με την εταιρεία MRB HELLAS A.E., με σκοπό:

  • να εκτιμηθεί ο αριθμός των νέων αλλά και των εν δυνάμει νέων επιχειρήσεων
  • να προσδιοριστούν οι παράγοντες που επηρεάζουν
  • να διαπιστωθούν οι δυσκολίες/προβλήματα των νέων επιχειρήσεων
  • να εκτιμηθεί το επίπεδο βιωσιμότητας

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε ειδική ημερίδα στις 8 Μαρτίου 2000 στην Αίθουσα Ερμής του ΕΒΕΑ, με αποκλειστικό χορηγό το MEGA CHANNEL.

Στη συζήτηση και το σχολιασμό της έρευνας που ακολούθησε με συντονιστή τον Πρόεδρο της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Δημ. Μαύρο, έλαβαν μέρος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Χρήστος Πρωτόπαππας, ο βουλευτής και Τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ κ. Ελ. Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΕ και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Νίκος Εμπέογλου, το μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης και Πρόεδρος του ομίλου INFOQUEST κ. Θεοδ. Φέσσας και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γιάννης Παρασκευουλάκος.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας 1998-1999.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια

Εκεί, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2001, διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα την “Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια” υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και προσκεκλημένο τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Γ. Πασχαλίδη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
“Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ”
17:45-18:00 Προσέλευση
ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
18:00-18:10 Έναρξη εργασιών της ημερίδας απο τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Τρ. Αρβανιτίδη
18:10-18:20 Χαιρετισμός της Ημερίδας από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κ Γ. Πασχαλίδη
18:20-18:30 Εισαγωγική ομιλία του Προέδρου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κου Δημ. Γ. Μαύρου
1η ΕΝΟΤΗΤΑ:
18:30-19:00 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αποτελέσματα Πανελλήνιας Έρευνας
Ομιλητής: κ. Δημ.Α. Μαύρος, Γ. Διευθυντής MRB HELLASΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
Ευκαιρίες στην Αλεξανδρούπολη για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με βάση τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες (κλάδοι αγοράς, θεσμικά κίνητρα, κοινωνικοοικονομικός χαρακτήρας περιοχής)
Ομιλητής: κ. Κ. Λαμπρινόπουλος, Διευθ. Σύμβουλος PRC S.A.
19:00-19:20 Συζήτηση – Συμπεράσματα
19:20-19:30 Διάλειμμα – Καφέ
2η ΕΝΟΤΗΤΑ:
19:30-20.15 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  • Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας
    Ομιλητής: κ. Ιωανν. Καλογήρου, Γεν. Γραμματέας Βιομηχανίας Υπ. Ανάπτυξης

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εναλλακτικές Μορφές Χρηματοδότησης
Ομιλητής: κ. Ηλ. Τσοτάκος, Πρόεδρ. & Διευθ. Σύμβουλος ΩΜΕΓΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ
Η παρουσίαση του κου Τσοτάκου σε Microsoft PowerPoint (.ppt, size: 58KB)

20:15-20:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα
20:20-20:30 Διάλειμμα – Καφέ
3η ΕΝΟΤΗΤΑ:
20:30-21:10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

  • Το profile του επιχειρηματία
  • Τα στάδια για ένα επιχειρηματικό ξεκίνημα

Ομιλητής: κ. Απ. Αλλαμανής, Πρόεδρ.Διευθ.Σύμβουλος του ομίλου ALFA-ALFA HOLDINGS S.A.
Η παρουσίαση του κου Αλλαμανή σε Microsoft Word (.doc, size: 10KB)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ FRANCHISING
Ομιλητής: κ. Στ. Σταυρίδης, Διευθ. Σύμβουλος PISCINES IDEALES S.A.

ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Ομιλητής: Κ. Αρ. Μπελλές, Πρόεδρ. & Διευθ. Σύμβουλος του ομίλου ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε.

21:10-21:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα
Κλείσιμο Ημερίδας – Λήξη
Θα ακολουθήσει δεξίωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κου Τρ. Αρβανιτίδη στο ξενοδοχείο Astir.

 

 

Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2005-2006

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση του ΙΟΒΕ σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, με θέμα “Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2005-2006”.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της Ετήσιας ΄Εκθεσης του ΙΟΒΕ, για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας “Global Entrepreneurship Monitor” (GEM).

Η εκδήλωσε άρχισε με προσφώνηση του Προέδρου του ΙΟΒΕ κ. Μιχαήλ Κορτέση, και χαιρετισμό του Προέδρου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Δημητρίου Μαύρου.

Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτριος Σιούφας, ο Πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο κ. Γιάννης Καλογήρου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας. Τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Τάκης Πολίτης.