ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΥΪΔ
Ο κύριος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΥΪΔ γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι από τους πλέον διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο κύριος ΔΑΥΪΔ, αφού αρχικά εργάστηκε στις οικογενειακές επιχειρήσεις στη Νιγηρία, ήλθε στην Ελλάδα και από το 1981 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της COCA COLA Ελληνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως Α.Ε. και παράλληλα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λεβέντη.

Στον κύριο Γεώργιο Δαυίδ απονέμεται το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς διότι αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο επιτυχημένου επιχειρηματία διεθνούς εμβέλειας, αποδεικνύοντας επι σειράν ετών ότι η επιτυχής επιχειρηματική δραστηριότητα και η ευρεία κοινωνική προσφορά θα πρέπει να αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ο κύριος Γεώργιος Δαϋιδ βραβεύεται διότι, τόσο μέσω του Ιδρύματος Λεβέντη και της 3 E όσο και ατομικά, έχει πλούσιο κοινωνικό έργο στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, των τεχνών, των γραμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο κοινωνικό του έργο, ενδεικτικά αναφέρονται:
  • Η χρηματοδότηση για εκτεταμένες αρχαιολογικές έρευνες, ανασκαφές και αναστηλώσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο όπως το Δίον, η Αγορά και το Ωδείο Θεσσαλονίκης, η Βασιλική του Φιλίππου και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Μαχαίρα και πολλά άλλα.
  • Η χρηματοδότηση Μουσείων, Βιβλιοθηκών και σημαντικών εκδόσεων ιστορικού, λαογραφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.
  • Η χρηματοδότηση προγράμματος αποκατάστασης παραδοσιακών οικιών στην Ξάνθη.
  • Η στέγαση σεισμοπλήκτων Ανω Λιοσίων.
  • Χορηγίες αθλητικών και επιστημονικών υποτροφιών.
  • Μόλις πρόσφατα ο Γεώργιος Δαυϊδ ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση έδρας οικογενειακής επιχειρηματικότητας που θα λειτουργήσει σύντομα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
[κλείσιμο παραθύρου]